Veel gestelde vragen

Klik hieronder voor jouw vraag

VRAGEN OVER EMS

WAT IS EMS TRAINING & WAT DOET HET MET JOUW LICHAAM?

De afkorting ‘EMS’ staat voor elektrische spierstimulatie, beter bekend als trainen met weerstand. Wanneer je je inspant, sturen je hersenen elektrische impulsen naar de spier en die spant zich vervolgens aan. Één EMS impuls staat gelijk aan 85 contracties per seconde. Oftewel: waarbij je bij een normale spieraanspanning 1 aanspanning per seconde hebt op en neer, is dat bij EMS 85 keer per seconde. Je kunt je dus wel voorstellen dat het trainen met deze techniek uiterst effectief werkt. Tijdens een EMS training worden er impulsen via de Wav-e Power Suit overgedragen op de huid. Vanuit daar geleidt ons zenuwstelsel deze impulsen naar de grote spiergroepen. Door deze unieke manier van trainen bereik je tot wel 90% van de spiervezels. Dit is bij traditionele krachttraining maar 30%.

HOEVEEL VEILIGER ZIJN EMS TRAININGEN/BEHANDELINGEN TEN OPZICHTE VAN REGULIERE FITNESS TRAININGEN?

Met EMS trainingen/behandelingen train je de spieren zonder gebruik te maken van gewichten of het maken van explosieve bewegingen. Hierdoor is de kans op blessures nagenoeg 0. De stroomimpulsen liggen namelijk in het laag- en middenfrequentie bereik en activeren alleen de skeletspieren en dus niet de hartspieren en orgaanspieren. De EMS impulsen spreken tot wel 90% van de spiervezels aan in vergelijking tot de 30% van reguliere trainingsvormen. Hierdoor ligt de impuls per getrainde spier lager, maar spreek je wel 3x zoveel spiervezels aan. Dit zorgt ervoor dat overbelasting van de individuele spier voorkomen kan worden. Binnen Wav-e Studios werk je altijd met een gecertificeerde coach, die opgeleid is om je kundig te begeleiden. Daarnaast tonen diverse onafhankelijke studies aan dat EMS training/behandeling veilig is voor alle gezonde mensen.

HOE VOELT EEN EMS TRAINING?

EMS stimulatie voelt als een vibratie van golven. Sommige mensen omschrijven het als een lichte kriebeling/tinteling. Wanneer de intensiteit verhoogd wordt, zorgt de stimulatie voor een spieraanspanning. Samen met jouw personal coach bouw je de training rustig op en kan je zelf aangeven welke spieren je juist wilt aanspreken of wilt uitsluiten. 

VOOR WIE IS EMS TRAINING GESCHIKT?

Een EMS training bij Wav-e Studios is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Er is geen specifieke bovengrens in leeftijd. Ervaring laat ons juist zien dat het voor mensen op leeftijd juist een positief effect heeft op balans en algehele fitheid. Het trainen met EMS kan op ieder niveau worden afgestemd en is hierdoor voor ieder niveau geschikt.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EMS TRAINING?

Ben jij op zoek naar een efficiënte manier om jouw lichaam te trainen en spieren op te bouwen? Dan is Wav-e EMS training misschien wel dé oplossing voor jou! Door onze unieke EMS technologie behaal jij met slechts 15 minuten Wav-e EMS training dezelfde resultaten als met 3 uur krachttraining. Maar dat is niet alles!

Wav-e EMS training biedt ook geweldige resultaten bij:

  • Spieropbouw en toning: EMS-training kan helpen bij spieropbouw en toning. De  impulsen zorgen ervoor dat de spieren intensiever werken dan bij traditionele krachttraining. Hierdoor ervaar jij in een korte tijd al resulaat.

  • Het verbeteren van de stofwisseling: EMS-training kan de stofwisseling stimuleren en helpen bij het verbranden van vet en het verhogen van de spiermassa. Dit kan helpen bij gewichtsverlies en het verbeteren van de algehele lichaamssamenstelling.

  • Het verminderen van Rugklachten: EMS-training kan helpen bij het verlichten van rugpijn door het versterken van de rugspieren.

  • Het verbeteren van de bloedcirculatie: De elektrische impulsen tijdens EMS-training kunnen helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit kan leiden tot een betere zuurstofopname en energieniveau. 

  • Het verminderen van cellulite

EMS TRAINING BIJ WAV-E STUDIOS

HOELANG DUURT EEN WAV-E EMS TRAINING?

Een Wav-e EMS training duurt slechts 15 minuten per keer en heeft het effect van een 3 uur durende krachttraining. Hierdoor train je niet alleen heel efficiënt, maar ook optimaal.

HOEVEEL EMS TRAININGEN PER WEEK?

Het aantal Wav-e EMS trainingen wat je per week kunt doen is afhankelijk van jouw persoonlijke doelstellingen, wensen en eventuele klachten. Daarnaast dient er altijd minimaal 48 uur tussen de EMS trainingen te zitten en kan je het maximaal 2x per week doen.

Ben je resultaatgericht, kies dan voor ons Resultaat of Optimaal programma. Je traint dan 2x per 10 dagen en kunt daarbij kiezen voor een persoonlijk voedingsadvies om het maximale uit jouw trainingen te halen.

Ga je voor onderhoud of wil je bijv. werken aan het verminderen van medische klachten, dan is 1x per week trainen een mooi begin.

NA HOEVEEL EMS TRAININGEN ZIE IK RESULTAAT?

Omdat je tijdens het trainen met Wav-e EMS tot wel 70% van je spiervezels aanspreekt, waar dit bij reguliere fitness maar 30% is, zal je al na de eerste training merken dat jouw huid strakker aanvoelt en dat je met een energiek gevoel naar huis gaat. Na slechts enkele trainingen zullen al de eerste “meetbare” effecten optreden, zoals een verhoogd energielevel, huidverbetering en meer spierkracht.

VAL IK AF VAN HET TRAINEN MET EMS?

Het trainen met EMS is een vorm van krachttraining, het werkt snel en effectief en is daarom een uitstekend hulpmiddel wanneer jij wilt afvallen/in shape wilt komen.
Door de toename van de spiermassa, neemt ook de verbrandingsmotor toe. Hierdoor verbrand je niet alleen maar calorieën tijdens én kort na je training, maar ook gedurende de weken daarna. Hoe meer spiermassa, hoe hoger je ruststofwisseling, wat leidt tot een aanzienlijk hoger calorieverbruik per dag. Hierdoor kom je niet alleen op het juiste gewicht, maar breng je ook jouw lichaam weer in topvorm.

HELPT EMS TRAINING BIJ HET VERMINDEREN VAN CELLULITE?

Het behandelen van cellulite met EMS is een van de meest effectieve oplossingen om cellulite aanzienlijk en blijvend te verminderen. Al na de eerste behandeling voelt je huid strakker en zachter aan. Vraag hiervoor naar ons toningsprogramma. Dit programma zorgt er namelijk niet alleen voor dat je gehele lichaam getoned wordt, maar dat ook de huid en de huidstructuur zichtbaar wordt verbeterd door de masserende werking.

VOOR WELKE DOELSTELLINGEN KAN IK TERECHT BIJ WAV-E STUDIOS?

Door middel van onze unieke EMS technologie en de Power Suits, welke 22 segmenten bevatten, kunnen wij onze trainingen volledig aanpassen aan de hand van jouw wensen en doelstellingen.

Je kunt bij ons onder andere terecht voor:
• Afslanken
• Toning
• Spier & kracht opbouwen
• Algehele verbetering van je energie niveau
• Cellulite vermindering
• Rugklachten, zoals bijv. hernia, verminderen
• Medische klachten verminderen, zoals reuma, oedeem, artrose etc.
• Verminderen van bekkenbodeminstabiliteit
• In shape komen na de zwangerschap

HOE WERKT EEN KENNISMAKINGSTRAINING BIJ WAV-E STUDIOS?

Weten waar je aan toe bent is fijn. Daarom bieden wij in onze studios altijd een GRATIS & VRIJBLIJVENDE EMS kennismakingstraining aan. Hierdoor kan jij meteen ervaren of het trainen met EMS bij jou past. Het begint allemaal met een intake gesprek in de studio bij een van onze personal coaches. Tijdens dit gesprek leren wij jou beter kennen en kan jij ons vertellen wat jouw doelstellingen zijn, waarmee wij rekening dienen te houden en waar jij graag mee aan de slag wilt gaan.
Daarna ga je een Wav-e EMS training ervaren, je krijgt van ons de Wav-e wear die je mag aantrekken en daarna start de training. Deze wordt rustig opgebouwd en op maat ingesteld aan de hand van jouw aangegeven doelen en wensen.
Na de training geven wij jou een persoonlijk advies over hoe jij jouw doelstellingen kunt gaan bereiken.

GA IK ZWETEN VAN EEN EMS TRAINING?

EMS trainingen zijn gericht op de spieren. Bij een gemiddelde training hoeven je hart en longen niet veel harder te werken dan in rust, hierdoor hoeft er over het algemeen niet of nauwelijks warmte te worden afgevoerd door middel van zweten. Je kunt dus prima een EMS training doen en daarna gelijk weer door naar je werk, de kids ophalen of andere bezigheden plannen.

MEDISCHE VRAGEN M.B.T. EMS TRAININGEN

WAT ZIJN DE CONTRA-INDICATIES BIJ HET TRAINEN MET EMS?

0 Pacemaker
0 Buikwand en/of liesbreuk(en)
0 Zwangerschap
0 Alle extreme vormen van vernauwingen in de bloedvaten
0 Epilepsie
0 Hemofilie (stollingsziekte)
0 Tumoren
0 Koorts, acute bacteriële of virale infecties
0 Extreem slechte doorbloeding
0 Serieuze neurologische aandoeningen

Goed om te weten: Indien je twijfelt of je met EMS mag trainen in verband met andere medische indicaties, klachten of aandoening, neem dan altijd even contact op met de studio waar jij wilt gaan trainen, zodat onze personal coaches jouw kunnen voorzien van een persoonlijk advies.

EMS TRAINING BIJ RUGKACHTEN – HERNIA – GEWRICHTSPIJN EN STIJVE SPIEREN

Het is gebleken dat EMS zeer effectief is bij verschillende gezondheidsklachten. Denk hierbij aan lage rugpijn, nek- en schouderklachten en pijn veroorzaakt door verzwakte of overspannen spieren. Zo is er onderzoek gedaan door de Universiteit van Bayern naar de effecten van EMS bij rugklachten. De resultaten van EMS bij deze gezondheidsklachten zijn enorm:
• Bij 89% werd een vermindering van de rugpijn geconstateerd.
• De intensiteit van de klachten en het aantal keren dat de deelnemers rugpijn hadden nam waarneembaar af.
• 75% heeft een verbetering van het humeur ervaren en 70% voelde zich vitaler.
• Bij 85% voelde het lichaam stabieler aan en 75% was meer ontspannen na de training.

EMS TRAININGEN VOOR, TIJDENS EN NA DE ZWANGERSCHAP

KAN IK EEN EMS TRAINING VOLGENS ALS IK ZWANGER WIL WORDEN?

Ja, als je na een aantal weken constateert dat je zwanger bent, kan dat geen kwaad. De impulsen spreken immers enkel alleen de skeletspieren aan. Mocht je dit heuglijke nieuws ontvangen tijdens je abonnementsperiode, dan kan je dit bij jouw personal coach aangeven en dan zetten we jouw abonnement tijdelijk on hold. Dit zodat jouw lichaam zich volledig kan focussen op de ontwikkeling van de baby.

KAN IK EEN EMS TRAINING VOLGEN ALS IK ZWANGER BEN?

Indien je al zwanger bent, is het gebruik van EMS trainingen niet toegestaan. Echter is het trainen met EMS ná de zwangerschap juist ontzettend effectief om de spieren in jouw lijf weer rustig op te bouwen, weer back in shape te komen en verzwakte buikspieren en bekkenbodemspieren terug te versterken.

WANNEER KAN IK MET EMS TRAINEN NA DE ZWANGERSCHAP?

6 weken na je bevalling mag je het trainen met EMS weer rustig aan gaan oppakken.

BEKKENBODEM TRAINING NA DE ZWANGERSCHAP

EMS training is een effectieve en tegelijkertijd bijzonder zachte methode om de bekkenbodem te trainen en te versterken. Dit maakt het ideaal voor herstel na de zwangerschap.

KOSTEN

ZIJN ER KOSTEN VERBONDEN AAN DE KENNISMAKINGSTRAINING?

Nee, onze kennismakingstrainingen zijn altijd kosteloos & vrijblijvend. Ook de benodigde Wav-e wear is hierbij ingegrepen.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Wij bieden verschillende abonnementsvormen aan. Afhankelijk van jouw wensen en doelen, wordt er gekeken welk abonnement het beste bij jou past.

BEDRIJFSFITNESS

Wav-e Studios werkt samen met een aantal bedrijfsfitness aanbieders.
Is jouw werkgever aangesloten bij een van onderstaande bedrijfsfitness aanbieders? Lucky you!
Door je aan te melden via jouw werkgever, kun je heel voordelig gebruik maken van de EMS trainingen in een van onze vestigingen.

Wav-e Studios is aangesloten bij:
• Bedrijfsfitness Nederland
• High Five Fitness Network
• benVitaal
• ODS

ACTIES

In onze studios bieden wij de BRING A FRIEND actie aan. Maak jij een vriend(in), kennis of bekende lid, dan kan jij kiezen uit een van onze Wav-e cadeaus waaronder: 1 periode gratis trainen, het BellyAttack pakket, 1 zak All in One health Proteïne incl. voedingsadvies en nog veel meer andere leuke cadeaus.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN?

Heb je na het lezen van onze website nog vragen over onze Wav-e trainingen, diensten of onze abonnementen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen.

Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van het juiste programma dat past bij jouw doelen en levensstijl.

Wacht dus niet langer en vul het contactformulier hiernaast in. Wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met jou op.

Wij kijken ernaar uit om jou te ontmoeten en samen aan jouw doelen te werken.

 

See you soon

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.