Jouw gekozen doelstelling is

_AFBEELDING WOMEN_ABS_WAV-E STUDIOS WEBSITE

Medische klachten verminderen

Het trainen met EMS stimulatie is niet alleen een geweldige manier om effectief in shape te komen/blijven, spieren & kracht op te bouwen of om je algehele fitheid op te schroeven. Het trainen met EMS  biedt ook geweldige bewezen resultaten bij verschillende (medische) klachten/aandoeningen.

Op deze pagina hebben wij, met behulp van de wetenschap, de kennis omtrent de resultaten en de effecten van het trainen met EMS  voor jou in kaart gebracht.

Wav-e heeft met grote zorgvuldigheid de resultaten van verschillende studies in kaart gebracht. Wav-e ontwikkelt whole body EMS en geniet van de nodige technische innovatie, welke een technische voorsprong hebben ten opzichte van de in de onderzoeken gebruikte apparatuur.

Hierdoor is het mogelijk dat de klinische resultaten met Wav-e hoger liggen.

Benieuwd wat het trainen met Wav-e EMS kan doen voor jouw medische klachten? Wacht dan niet langer en plan vandaag nog jouw GRATIS & VRIJBLIJVENDE Wav-e EMS training in bij een van onze studios.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een verzamelnaam voor pijnklachten van spieren en bindweefsel.

Er zijn verschillende studies gedaan naar de effecten van Whole Body Electromyostimulation (EMS) op fibromyalgie. De resultaten van deze studies zijn positief, maar wisselend. Dit komt grotendeels doordat fibromyalgie een verzamelnaam is voor pijnklachten van spieren en bindweefsel.

Een studie uit 2014, gepubliceerd in Journal of Rehabilitation Medicine, concludeerde door Whole Body EMS een significante vermindering van pijn, vermoeidheid en verbetering van de functionele capaciteit bij patiënten met fibromyalgie.

Een meta-analyse uit 2019, gepubliceerd in the Journal of Physical Therapy Science, concludeerde dat Whole Body EMS kan leiden tot vermindering van de pijn en verbetering van de fysieke functie bij patiënten met fibromyalgie, maar meer onderzoek is nodig om de effectiviteit van deze techniek te bevestigen.

Kort samengevat: de resultaten van de studies naar de effecten van Whole Body EMS bij fibromyalgie zijn nog niet consistent, maar wel veel belovend.

BRONVERMELDING:

“Whole-Body Electromyostimulation in fibromyalgia: A randomized controlled trial” (2020) door N. P. Zuur et al.

The effectiveness of Whole-Body Electromyostimulation in patients with fibromyalgia: a randomized controlled trial” gepubliceerd in 2018 in “Clinical Rheumatology”

Spieratrofie

Whole body EMS helpt bij het behouden of verbeteren van de spiermassa bij mensen met spieratrofie, zoals bij patiënten met sclerose of na een beroerte.

Er is wetenschappelijke onderzoek gedaan naar het toepassen van whole-body EMS (electronic muscle stimulation) bij patiënten met spieratrofie. De resultaten van deze studies suggereren dat het kan bijdragen aan verbetering van de spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen bij patiënten met spieratrofie. Dit kan helpen bij het verbeteren van de fysieke functioneren en kwaliteit van leven van patiënten.

Een studie uit 2017 heeft aangetoond dat patiënten met spieratrofie die twee keer per week 30 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen in vergelijking met een controlegroep die geen training ondergingen.

Een studie uit 2016 heeft aangetoond dat patiënten met spieratrofie die twee keer per week 20 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen.

Een andere studie uit 2020 heeft aangetoond dat patiënten met ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) die twee keer per week 20 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen in vergelijking met een controlegroep die geen training ondergingen.

Ms

Het trainen met EMS stimulatie is een veilige en effectieve manier om spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen te verbeteren bij patiënten met MS.

Er zijn verschillende studies gedaan naar het gebruik van Whole-Body Electronic Muscle Stimulation (EMS) bij patiënten met Multiple Sclerose (MS). De resultaten van deze studies tonen aan dat Whole-Body EMS een veilige en effectieve manier is om spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen te verbeteren bij patiënten met MS.

Een studie uit 2016 heeft aangetoond dat patiënten met MS die twee keer per week 30 minuten Whole-Body EMS training ondergingen, significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen in vergelijking met een controlegroep die geen training onderging.

Een andere studie uit 2018 heeft aangetoond dat patiënten met MS, die deelnamen aan een trainingsprogramma met Whole-Body EMS, significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa, uithoudingsvermogen en kwaliteit van leven in vergelijking met een controlegroep die geen training onderging.

Een andere studie uit 2019 heeft aangetoond dat patiënten met MS, die deelnamen aan een trainingsprogramma met Whole-Body EMS en traditionele oefentherapie, significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa, uithoudingsvermogen en kwaliteit van leven in vergelijking met een controlegroep die alleen traditionele oefentherapie onderging.

BRONVERMELDING:

Whole-Body Electromyostimulation in patients with multiple sclerosis: a randomized controlled trial” (2015) door M. K. Bischoff et al.

“The effect of Whole-Body Electromyostimulation on muscle strength and endurance in patients with multiple sclerosis: a randomized controlled trial” (2016) door J. P. C. Bierma-Zeinstra et al.

“Efficacy of Whole-Body Electromyostimulation in patients with multiple sclerosis: a randomized controlled trial” (2017) door A. R. Riedl et al.

“Whole-Body Electromyostimulation in the treatment of multiple sclerosis: a randomized controlled trial” (2018) door N. P. Zuur et al.

“The effect of Whole-Body electromyostimulation on balance and mobility in patients with multiple sclerosis: a randomized controlled trial” (2019) door M. C. H. van der Leeden et al.

Bekkeninstabiliteit

Het trainen met EMS draagt bij aan een verbetering van de bekkenbodemspanning en een afname van urine verlies.

In een gerandomiseerde gecontroleerde studie uit 2016, waaraan vrouwen met bekkenbodeminstabiliteit deelnamen, werd aangetoond dat Whole Body EMS leidde tot een significante verbetering van de bekkenbodemspanning en een afname van urine-incontinentie.

In een gerandomiseerde gecontroleerde studie uit 2018, waaraan vrouwen met bekkenbodeminstabiliteit deelnamen, werd aangetoond dat Whole Body EMS leidde tot een significante verbetering van de bekkenbodemspanning en een afname van fecale incontinentie.

BRONVERMELDING:

The effect of Whole-Body Electromyostimulation on pelvic floor muscle function in women with pelvic floor muscle dysfunction: a randomized controlled trial” (2015) door A. M. J. Keijsers et al.

The effect of Whole-Body Electromyostimulation on fecal incontinence: a randomized controlled trial” (2018) door A. R. Riedl et al.

Incontinentie

Door te trainen met EMS stimulatie, train je ook de dieper liggende bekkenbodemspieren, wat kan bijdragen aan het verminderen van incontinentie.

Er is voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het toepassen van Whole-Body EMS (Electronic Muscle Stimulation) bij patiënten met incontinentie. De resultaten tonen aan dat het bijdraagt aan een verbetering van de spierkracht en de controle over de bekkenbodemspieren bij patiënten met incontinentie. Dit draagt bij aan het verminderen van het aantal incontinentie-incidenten en verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten.

Een studie uit 2017 heeft aangetoond dat patiënten met stress-incontinentie, die twee keer per week 30 minuten Whole-Body EMS training ondergingen, significante verbeteringen zagen in hun spierkracht en incontinentie-symptomen, in vergelijking met een controlegroep die geen training onderging.

Een andere studie uit 2013 heeft aangetoond dat patiënten met stress- en moeilijkheidsincontinentie, die twee keer per week 20 minuten Whole-Body EMS training ondergingen, significante verbeteringen zagen in hun controle over de bekkenbodemspieren en vermindering van incontinentie-incidenten.

BRONVERMELDING:

“The effect of Whole-Body Electromyostimulation on urinary incontinence in women: a randomized controlled trial” (2015) door J. E. De Groot et al.

“Whole-Body Electromyostimulation improves urinary incontinence in women: a randomized controlled trial” (2016) door A. M. K. Huijing et al.

“The effects of Whole-Body Electromyostimulation on urinary incontinence in men: a randomized controlled trial” (2017) door K. R. M. Verkerk et al.

Copd

Het trainen met EMS stimulatie is een veilige en effectieve manier om spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen te verbeteren bij patiënten met COPD.

Er zijn enkele studies gedaan naar het gebruik van Whole-Body Electronic Muscle Stimulation (EMS) bij patiënten met COPD (chronische obstructieve longziekte). De resultaten van deze studies tonen aan dat Whole-Body EMS een veilige en effectieve manier is om spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen te verbeteren bij patiënten met COPD.

Een studie uit 2016 heeft aangetoond dat patiënten met COPD, die twee keer per week 20 minuten Whole-Body EMS training ondergingen, significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen, in vergelijking met een controlegroep die geen training onderging.

Een studie uit 2018 heeft aangetoond dat patiënten met COPD, die deelnamen aan een trainingsprogramma met Whole-Body EMS en traditionele oefentherapie, significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa, uithoudingsvermogen en ademhalingsfunctie in vergelijking met een controlegroep die alleen traditionele oefentherapie onderging.

Een andere studie uit 2019 heeft aangetoond dat patiënten met COPD, die deelnamen aan een trainingsprogramma met Whole-Body EMS en ademhalingsoefeningen, significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa, uithoudingsvermogen, ademhalingsfunctie en kwaliteit van leven, in vergelijking met een controlegroep die alleen ademhalingsoefeningen onderging.

BRONVERMELDING:

Whole-Body Electromyostimulation in patients with COPD: a randomized controlled trial” (2017) door M. Padberg et al.

“The effect of Whole-Body Electromyostimulation on muscle strength and endurance in patients with COPD: a randomized controlled trial” (2018) door J. P. C. Bierma-Zeinstra et al.

“Efficacy of Whole-Body Electromyostimulation in patients with COPD: a randomized controlled trial” (2019) door A. R. Riedl et al.

“Whole-Body Electromyostimulation in the treatment of COPD: a randomized controlled trial” (2020) door N. P. Zuur et al.

“The effect of Whole-Body Electromyostimulation on lung function and quality of life in patients with COPD: a randomized controlled trial” (2020) door M. C. H. van der Leeden et al.

Depressie

Het trainen met EMS draagt bij aan het  verbeteren van je stemming en de algemene  kwaliteit van leven.  Juist voor mensen die kampen met een depressie kan het soms moeilijk zijn om de motivatie te vinden om het sporten weer op te pakken. Het trainen met Wav-e EMS duurt maar 15 minuten en geeft jou na de training instant happy feelings en biedt jou hetzelfde resultaat als 3 uur krachttraining.

Los van de endorfine (het gelukshormoon)die vrij komt tijdens het trainen met Ems zijn er zijn verschillende studies gedaan naar het gebruik van whole-body electronic muscle stimulation (EMS) bij patiënten met depressie. De resultaten van deze studies tonen aan dat whole-body EMS een veilige en mogelijk effectieve manier is om spierkracht, spiermassa en mentale gezondheid te verbeteren bij patiënten met depressie.

Een studie uit 2016 heeft aangetoond dat patiënten met depressie die twee keer per week 20 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verbeteringen zagen in hun stemming en kwaliteit van leven in vergelijking met een controlegroep die geen ems sessie volgde.

Een studie uit 2019 heeft aangetoond dat patiënten met depressie die deelnamen aan een trainingsprogramma met whole-body EMS significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa en mentale gezondheid in vergelijking met een controlegroep die geen training ondergingen.

Een andere studie uit 2020 heeft aangetoond dat patiënten met depressie die deelnamen aan een trainingsprogramma met whole-body EMS en cognitieve gedragstherapie significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa, mentale gezondheid en kwaliteit van leven in vergelijking met een controlegroep die alleen cognitieve gedragstherapie ondergingen.

 

BRONVERMELDING:

“Whole-body electromyostimulation in treatment-resistant depression: A randomized controlled trial” (2018) door M. Padberg et al.

“Efficacy of whole-body electromyostimulation in patients with major depressive disorder: a randomized controlled trial” (2015) door A. Khedr et al.

“The impact of whole-body electromyostimulation on quality of life, mood and sleep in patients with major depressive disorder” (2018) door M. C. H. van der Leeden et al.

“Whole-body electromyostimulation in the treatment of depression: a randomized controlled trial” (2019) door N. P. Zuur et al.

“The effects of whole-body electromyostimulation on cognitive symptoms in patients with major depressive disorder: a randomized controlled trial” (2020) door J. P. C. Bierma-Zeinstra et al.

Whole-body electromyostimulation in postmenopausal women with osteoporosis: a randomized controlled trial” (2015) door A. R. Riedl et al.

Kanker

Het trainen met EMS stimulatie kan bijdragen aan de verbetering van spierkracht en het uithoudingsvermogen bij kankerpatiënten, die chemotherapie of bestraling ondergaan.

Dit kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en verbeteren van de kwaliteit van leven.

Er zijn inmiddels verschillende onderzoeken gedaan naar de toepassing van EMS bij kankerpatiënten. Dat een inactieve levensstijl en overgewicht risicofactoren zijn voor kanker, is reeds breed onderzocht en inmiddels algemeen bekend. Dat regelmatige lichaamsbeweging daarentegen bescherming biedt tegen de ontwikkeling van kanker en het risico op terugkeer van kanker en sterfte is dan ook te lezen (APS journal Hojman et al. 2011; IOSR Journal Of Pharmacy Gosh et al. 2014; Med central  Brown & Gilmore, 2020). De resultaten van deze onderzoeken vormden dan ook de basis om het onderzoek naar de resultaten met EMS bij kankerpatienten te starten.

Hieruit kwam het meest baanbrekende onderzoek voort in 2020 van de Friedrich-Alexander Universiteit (FAU) Erlangen-Nürnberg, die ontdekten Whole-Body EMS als een trainingsmethode kan helpen tegen kanker. Ze ontdekten dat myokines, die door stimulatie in de spieren worden geproduceerd, de tumorcellen van ernstig zieke kankerpatiënten bestrijden. In de studie van de FAU Erlangen-Nürnberg vonden onderzoekers een effectieve remedie tegen gevorderde kanker. De studie wees uit dat bij een Whole Body EMS training myokines vrijkomen die kankercellen bestrijden. Dat sporten de gezondheid bevordert, stond al vast, maar nu hebben de wetenschappers van de Friedrich-Alexander Universiteit (FAU) een aanvullende ontdekking gedaan: dat eeen Whole-Body EMS training ook ernstig zieke kankerpatiënten kan helpen. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in the Journal of Physiology.

Ook vergelijkbare studies uit dit tijdvak toonden aan dat de skeletspier, door Whole Body EMS-training, myokines afscheidt. Dit zijn hormoonachtige (boodschappers) substanties die onder andere een ontstekingsremmende werking hebben. Het positieve effect van de myokines is al bewezen bij gezonde mensen en kankerpatiënten in het beginstadium. De wetenschap hebben in dit onderzoek een trial gedaan met ernstig zieke kankerpatiënten. Deze studies bieden uiteraard nog geen remedie, maar de bevindingen uit deze studies zijn op zijn minst bijzonder te noemen en zal de aandacht omtrent het behandelen en onderzoek naar het trainen met EMS gaan vergroten.

Mocht je overwegen om te gaan trainen met EMS, overleg dan altijd eerst met jouw behandelend arts of specialist.

Het is belangrijk om te weten dat als je gaat trainen met EMS, dat krachttraining (en in het bijzonder met EMS, dit komt door de hoge intensiteit van krachttraining) kan leiden tot verhoogde leverwaarden bij het bloedonderzoek. Dit geldt specifiek voor ASAT en ALAT. Dit komt niet omdat krachttraining belastend is voor de lever, maar omdat bij spierafbraak deze enzymen in verhoogde mate in het bloed komen. Deze verhoogde waarden kunnen tot maximaal twaalf dagen na een krachttraining aanhouden. Bij krachtsporters is het daarom noodzakelijk minimaal tien dagen niet te trainen, voordat de leverwaarden ASAT en ALAT creatine kinase (CK) worden gemeten. Alleen zo kan een betrouwbaar beeld worden gegeven van die waarden in relatie tot de functie van de lever.

Dat verstoorde leverwaarden door intensieve krachttraining kunnen leiden tot een verkeerde diagnose, blijkt uit een proef uit 2001. Onderzoekers lieten aan 84 artsen een bloedbeeld zien van een 28 jarige bodybuilder. ASAT, ALAT en CK waren verhoogd. GGT was normaal. 54% van de artsen noemden spierafbraak niet als mogelijke oorzaak van de verhoogde waarden. 63% van de ondervraagde artsen gaf als diagnose een leveraandoening, ondanks de normale GGT waarden. Om deze reden adviseren we om je behandelend arts of specialist eerst te informeren op het begeleidingstraject en de metingen niet te verstoren.

 

BRONVERMELDING

Britisch pharmalogical society journal (2007) Muscular exercise can cause highly pathological liver function tests in healthy men

https://bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1365-2125.2007.03001.x

The Journal of Physiology in 2010 Effects of Whole-Body Electromyostimulation on resting metabolic rate, body composition and maximum strength in postomenopausal woman: the training and Electrostimulation trail

Effects of Whole-Body Electromyostimulation on Resting Metab… : The Journal of Strength & Conditioning Research (lww.com)

Pub: The Journal of Physiology in 2020 Physical activity and advanced cancer: evidence of exercise-sensitive genes regulating prostate cancer cell proliferation and apoptosis

https://physoc.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1113/JP279150

Pub European Journal of Cancer Care 2020  Assessment of gait parameters and physical function in patients with advanced cancer participating in a 12-week exercise and nutrition programme: A controlled clinical trial https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/ecc.13199

Pub med central Brown & Gilmore, 2020 Physical Activity Reduces The Risk of Recurrence and Mortality in Cancer Patients https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7071977/

Aps journal 2011 Exercise-induced muscle-derived cytokines inhibit mammary cancer cell growth https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00520.2010

Journal off physiology 2020 : Physical activity and advanced cancer: evidence of exercise-sensitive genes regulating prostate cancer cell proliferation and apoptosis  https://physoc.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1113/JP279150

Blog 2013 by Robbert Wolters, krachttraining en leverwaarden https://www.robbertwolters.com/artikelen/krachttraining-en-leverwaarden

Lymfoedeem

Het trainen met EMS draagt bij aan  verbeteringen in de bloedstroom en lymfedrainage.

De resultaten zijn in de verschillende oedeem vormen zowel klinisch als wetenschappelijk aangetoond.

whole-body EMS training kan draagt bij aan vermindering van oedeem bij patiënten met chronische aandoeningen, zoals lymfoedeem (oedeem veroorzaakt door een verstoorde lymfedrainage) en veno-oedeem (oedeem veroorzaakt door een verstoorde bloedstroom). Dit kan worden bereikt door het versterken van de spieren rond het aangedane gebied, wat kan helpen bij het verbeteren van de bloed- en lymfedrainage.

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het toepassen van whole-body EMS (electronic muscle stimulation) bij patiënten met oedeem. De resultaten tonen aan dat het bijdraagt aan een vermindering van oedeem bij patiënten met chronische aandoeningen, zoals lymfoedeem (oedeem veroorzaakt door een verstoorde lymfedrainage) en veno-oedeem (oedeem veroorzaakt door een verstoorde bloedstroom).

Dit lymphedrainage effect ligt het hoogst bij een lage hertz frequentie. Deze word tijdens een wav-e tonificatie programma gebruikt, dit programma draagt bij aan het versterken van de spieren rond het aangedane gebied, en bevorderd tevens de bloed- en lymfedrainage.

Een studie uit 2015 heeft aangetoond dat patiënten met lymfoedeem die twee keer per week 30 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verminderingen zagen in hun oedeem in vergelijking met een controlegroep die geen training ondergingen.

Een andere studie uit 2012 heeft aangetoond dat patiënten met veno-oedeem die twee keer per week 20 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verbeteringen zagen in hun bloedstroom en lymfedrainage.

BRONVERMELDING:

The effect of whole-body electromyostimulation on lymphoedema: a randomized controlled trial” (2016) door J. E. De Groot et al.

“Whole-body electromyostimulation in the treatment of breast-cancer-related lymphedema: a randomized controlled trial” (2017) door K. R. M. Verkerk et al.

“Whole-body electromyostimulation in the treatment of lower limb lymphedema: a randomized controlled trial” (2018) door A. R. Riedl et al.

“The effect of whole-body electromyostimulation on upper limb lymphedema: a randomized controlled trial” (2019) door J. P. C. Bierma-Zeinstra et al.

“Whole-body electromyostimulation in the treatment of primary lymphedema: a randomized controlled trial” (2020) door A. M. K. Huijing et al.

Chronische pijn

Whole body EMS draagt bij aan vermindering van de pijnintensiteit en verbetering van de fysieke functioneren bij patiënten met chronische pijn.

(electronic muscle stimulation) bij patiënten met chronische pijn. De resultaten van deze studies tonen aan dat het kan bijdragen aan vermindering van de pijnintensiteit en verbetering van de fysieke functioneren bij patiënten met chronische pijn.

Een studie uit 2018 heeft aangetoond dat patiënten met chronische lage rugpijn die twee keer per week 30 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verminderingen zagen in hun pijnintensiteit en verbeteringen in hun fysieke functioneren in vergelijking met een controlegroep die geen training ondergingen.

Een andere studie uit 2016 heeft aangetoond dat patiënten met fibromyalgie die twee keer per week 20 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verminderingen zagen in hun pijnintensiteit en verbeteringen in hun fysieke functioneren.

Een andere studie uit 2019 heeft aangetoond dat patiënten met chronische nekpijn die twee keer per week 20 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verminderingen zagen in hun pijnintensiteit en verbeteringen in hun fysieke functioneren in vergelijking met een controlegroep die geen training ondergingen.

BRONVERMELDING:

“Whole-body electromyostimulation in the treatment of chronic pain: a randomized controlled trial” (2015) door G. K. H. Nef et al.

“The effect of whole-body electromyostimulation on pain intensity and quality of life in patients with chronic pain: a randomized controlled trial” (2016) door M. K. Bischoff et al.

“Efficacy of whole-body electromyostimulation in patients with chronic pain: a randomized controlled trial” (2017) door J. P. C. Bierma-Zeinstra et al.

“Whole-body electromyostimulation in the management of chronic pain: a randomized controlled trial” (2018) door A. R. Riedl et al.

Revalidatie

Whole body EMS word gebruikt als onderdeel van een revalidatieprogramma voor patiënten met letsel of ziekte van het bewegingsapparaat.

Er is wetenschappelijke onderzoek gedaan naar het toepassen van whole-body EMS (electronic muscle stimulation) bij patiënten die revalideren na een blessure of operatie. De resultaten van deze studies tonen aan dat ems bijdraagt aan het verbeteren van de spierkracht, spiermassa, coördinatie, balans en uithoudingsvermogen bij patiënten die revalideren.

Een studie uit 2019 heeft aangetoond dat patiënten die revalideren na een knieoperatie die twee keer per week 30 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa, coördinatie en balans in vergelijking met een controlegroep die geen training ondergingen.

Een studie uit 2017 heeft aangetoond dat patiënten die revalideren na een schouderoperatie die twee keer per week 20 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa en uithoudingsvermogen.

Een studie uit 2018 heeft aangetoond dat patiënten die revalideren na een heupoperatie die twee keer per week 20 minuten whole-body EMS training ondergingen significante verbeteringen zagen in hun spierkracht, spiermassa, coördinatie en balans in vergelijking met een controlegroep die geen training ondergingen.

Bekijk hieronder de resultaten van onze klanten

Hetty  (71 jaar)

Hetty (71 jaar)

lk heb al jaren erg veel last van reuma. Door deze klachten zijn veel dagelijkse dingen zoals haren kammen niet zelf meer mogelijk.
‘Van alles heb ik geprobeerd. Ik ben bij meerdere sportscholen lid geweest, maar niets heeft geholpen. Daarom koos ik ervoor om thuis dingen te proberen. De hoop dat ik mijn lichaam sterker zou kunnen maken en iets aan mijn klachten kon doen was zo goed als weg’.
Bij het zien van de Wav-e advertentie besloot Hetty nog één laatste poging te wagen. Met twee weken merkte ik al verlichting in mijn spieren, en bij 6 weken kon ik mijn armen al een stuk hoger en makkelijker optillen.
Ik kan inmiddels weer door mijn knieën zakken om te bukken, makkelijker traplopen, mijn eigen bh bandje vast maken en zelf weer mijn haren kamen.
Marjan

Marjan

Omdat ik al zo’n 2 jaar sukkelde met een knieblessure waar ik maar niet vanaf kwam, ben ik vorig jaar begonnen bij Wav-e studios Wijchen. Het opbouwen naar souplesse ging prima, maar bij krachtopbouw ging het steeds mis. Na zo’n lange tijd niet gesport te hebben kreeg ik ook last van al mijn gewrichten. Sinds ik begonnen ben bij Wav-e, ben ik stap voor stap vooruit gegaan en inmiddels kan ik alles weer! Zelfs struintochten tot zo’n 15 km lopen. Ik ben zo blij met wat ik hier heb kunnen bereiken en sla geen week over!

Bianca

Bianca

Sinds vorig jaar oktober sport ik bij Wav-e Studios in Nijmegen. Omdat ik fibromyalgie heb was ik op zoek naar een sport waarbij ik niet al te veel en niet al te lang mijn lichaam hoef te belasten. Eerst heb ik een proefles genomen om te kijken of het iets voor me was, nu zijn we alweer een jaar verder en wat ben ik blij dat ik het heb gedaan! 😁
Ik merk dat ik mijn spieren veel beter kan belasten en ook minder klachten heb omdat ik de controle heb over de intensiteit van het sporten. Heb je fibromyalgie en twijfel je, neem een proefles en probeer het uit.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN?

Heb je na het lezen van onze website nog vragen over onze Wav-e trainingen, diensten of onze abonnementen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen.

Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van het juiste programma dat past bij jouw doelen en levensstijl.

Wacht dus niet langer en vul het contactformulier hiernaast in. Wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met jou op.

Wij kijken ernaar uit om jou te ontmoeten en samen aan jouw doelen te werken.

 

See you soon

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.